Tässä herkullinen ja täyteläinen makaronilaatikko Koskenlaskija-sulatejuustolla – klassista arkiruokaa pienellä twistillä.

Koskenlaskija tuo laatikkoon ihanaa kermaisuutta ja juustoista makua. Voit valita minkä makuisen sulatejuuston haluat – itse käytin voimakasta Koskenlaskijaa.

Lapseni totesi sulatejuustolla tuunatun makaronilaatikon olevan paras tähänastisista versioista, joita olen valmistanut (ja niitä on muuten monia).

Makaronilaatikko Koskenlaskija-sulatejuustolla

Ainekset

  • 1 pussi (400g) makaronia
  • 400 g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta)
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi (valinnainen)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta (valinnainen)
  • 2 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
  • 2 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • 200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas tai mieto)
  • Voita tai öljyä vuoan voiteluun
  • Pinnalle: juustoraastetta

Valmistusohjeet

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä hieman al denteksi. Valuta vesi pois.
  2. Silppua sipuli ja halutessasi valkosipuli. Kuullota pannulla.
  3. Ruskista jauheliha sipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi paprikajauheella. Lisää tomaattipyree ja sekoita.
  4. Valmista juustokastike: Kuumenna maito kattilassa (älä keitä), lisää paloiteltu Koskenlaskija ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten joukkoon kananmunat.
  5. Sekoita kaikki: yhdistä keitetyt makaronit, jauhelihaseos ja juustokastike. Kaada voideltuun uunivuokaan.
  6. Ripottele päälle juustoraastetta, jos haluat rapeamman pinnan.
  7. Paista 200 °C uunissa noin 40–45 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja laatikko hyytyy.
  8. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

Nauti!

LUE MYÖS: Perkaa roskaiset mustikat vain sekunneissa – tutun kodinkoneen avulla (Marjastaja.fi)