Tässä herkullinen ja täyteläinen makaronilaatikko Koskenlaskija-sulatejuustolla – klassista arkiruokaa pienellä twistillä.
Koskenlaskija tuo laatikkoon ihanaa kermaisuutta ja juustoista makua. Voit valita minkä makuisen sulatejuuston haluat – itse käytin voimakasta Koskenlaskijaa.
Lapseni totesi sulatejuustolla tuunatun makaronilaatikon olevan paras tähänastisista versioista, joita olen valmistanut (ja niitä on muuten monia).
Makaronilaatikko Koskenlaskija-sulatejuustolla
Ainekset
- 1 pussi (400g) makaronia
- 400 g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta)
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi (valinnainen)
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta (valinnainen)
- 2 rkl tomaattipyreetä tai ketsuppia
- 2 kananmunaa
- 5 dl maitoa
- 200 g Koskenlaskija-sulatejuustoa (voimakas tai mieto)
- Voita tai öljyä vuoan voiteluun
- Pinnalle: juustoraastetta
Valmistusohjeet
- Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, mutta jätä hieman al denteksi. Valuta vesi pois.
- Silppua sipuli ja halutessasi valkosipuli. Kuullota pannulla.
- Ruskista jauheliha sipulin kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi paprikajauheella. Lisää tomaattipyree ja sekoita.
- Valmista juustokastike: Kuumenna maito kattilassa (älä keitä), lisää paloiteltu Koskenlaskija ja sekoita kunnes juusto on sulanut. Anna jäähtyä hetki ja vatkaa sitten joukkoon kananmunat.
- Sekoita kaikki: yhdistä keitetyt makaronit, jauhelihaseos ja juustokastike. Kaada voideltuun uunivuokaan.
- Ripottele päälle juustoraastetta, jos haluat rapeamman pinnan.
- Paista 200 °C uunissa noin 40–45 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja laatikko hyytyy.
- Anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.
Nauti!