Mannapuuro on vanhanajan klassikko, josta tulee entistä maukkaampaa, kun kokonaisuus kruunataan sokeroiduilla karpaloilla ja kinuskikastikkeella.
Mannapuuro on monelle tuttu herkku mummolasta, josta voi valmistaa erilaisia versioita oman makunsa mukaan.
Mannapuuro sokeroiduilla karpaloilla ja kinuskilla
Ainekset
(4 annosta)
- 1 l täysmaitoa (tai ½ maitoa + ½ vettä kevyempään puuroon)
- 1 dl mannasuurimoita
- ½ tl suolaa
- 1 rkl voita (valinnainen, tekee puurosta pehmeämmän)
Valmistusohjeet
- Kuumenna maito (tai maito-vesiseos) kiehuvaksi kattilassa.
- Vatkaa joukkoon mannasuurimot ohuena nauhana, jotta ei synny paakkuja.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
- Mausta suolalla ja halutessasi voilla.
Sokeroidut karpalot
Ainekset
- 2 dl tuoreita tai pakastettuja karpaloita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl vettä
Valmistusohjeet
- Kuumenna vesi ja sokeri pienessä kattilassa, kunnes sokeri liukenee.
- Lisää karpalot ja pyörittele nopeasti, ettei ne ehdi pehmetä liikaa.
- Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivumaan.
- Kun pinta on hieman tahmea, pyöräytä karpalot vielä hienossa sokerissa.
Kinuskikastike
Ainekset
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria (tai taloussokeria)
- ripaus suolaa
Valmistusohjeet
- Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.
- Keitä miedolla lämmöllä n. 10–15 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Lisää ripaus suolaa makua syventämään.
Kokoa annos
- Annostele mannapuuro kulhoihin.
- Ripottele päälle sokeroituja karpaloita.
- Valuta pinnalle lämmintä kinuskikastiketta.
Nauti herkullisesta jälkkäristä!