Porkkanakakku on jälkiruokien klassikko.

Porkkanakakusta saa erityisen mehevän ja maukkaan, kun taikinan sekaan lisää ananasmurskaa.

Resepti on saanut erinomaista palautetta Food.com -sivustolla.

– En ole yleensä suuri porkkanakakun ystävä, mutta tämä on herkullista, eräs kommentoi reseptiä.

– Tosi herkullista! Tein sen noin kaksi viikkoa sitten, ja pidin erityisesti siitä, että jokaisessa suupalassa oli saksanpähkinöitä, toinen toteaa.

Mehevä porkkanakakku ananaksella ja tuorejuustokuorrutuksella

Ainekset

Kakku

  • 3,5 dl öljyä (esim. rypsiöljy)
  • 3 munaa
  • 4,8 dl (noin 400 g) sokeria
  • 6 dl (noin 360 g) vehnäjauhoja
  • 5 dl raastettua porkkanaa (noin 200–250 g)
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 prk (n. 560 g) murskattua ananasta, valutettuna (säilytä hieman mehua jos taikina tuntuu kuivalta)
  • 2,5 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • 1 tl suolaa

Kuorrutus

  • 200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
  • 1 rkl margariinia tai voita
  • 450 g tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
  • 1–2 tl maitoa (kuorrutteen notkistamiseen)
  • Hyppysellinen suolaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 °C:een.
  2. Sekoita kaikki kakun ainekset suuressa kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 33 × 23 cm).
  4. Paista noin 50 minuuttia, kunnes kakkuun työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
  5. Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.
  6. Vatkaa kuorrutteen ainekset tasaiseksi ja levitä reilusti kakun päälle.

Resepti: Food.com

LUE MYÖS: Linnan juhlat 2025: Yle teki poikkeuksellisen päätöksen (Cinemania.fi)