Porkkanakakku on jälkiruokien klassikko.
Porkkanakakusta saa erityisen mehevän ja maukkaan, kun taikinan sekaan lisää ananasmurskaa.
Resepti on saanut erinomaista palautetta Food.com -sivustolla.
– En ole yleensä suuri porkkanakakun ystävä, mutta tämä on herkullista, eräs kommentoi reseptiä.
– Tosi herkullista! Tein sen noin kaksi viikkoa sitten, ja pidin erityisesti siitä, että jokaisessa suupalassa oli saksanpähkinöitä, toinen toteaa.
Mehevä porkkanakakku ananaksella ja tuorejuustokuorrutuksella
Ainekset
Kakku
- 3,5 dl öljyä (esim. rypsiöljy)
- 3 munaa
- 4,8 dl (noin 400 g) sokeria
- 6 dl (noin 360 g) vehnäjauhoja
- 5 dl raastettua porkkanaa (noin 200–250 g)
- 2 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- 1 prk (n. 560 g) murskattua ananasta, valutettuna (säilytä hieman mehua jos taikina tuntuu kuivalta)
- 2,5 dl hienonnettuja saksanpähkinöitä
- 1 tl suolaa
Kuorrutus
- 200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
- 1 rkl margariinia tai voita
- 450 g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
- 1–2 tl maitoa (kuorrutteen notkistamiseen)
- Hyppysellinen suolaa
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 175 °C:een.
- Sekoita kaikki kakun ainekset suuressa kulhossa tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 33 × 23 cm).
- Paista noin 50 minuuttia, kunnes kakkuun työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
- Anna kakun jäähtyä täysin ennen kuorrutusta.
- Vatkaa kuorrutteen ainekset tasaiseksi ja levitä reilusti kakun päälle.
Resepti: Food.com













