
Ruskistettu voi sopii erinomaisesti perunamuusiin!
Ruskistettu voi antaa muusille syvemmän, pähkinäisen ja karamellimaisen maun, joka vie tavallisen muusin aivan uudelle tasolle.
Tätä ”luksusmuusia” voi valmistaa helposti ja ekstravaiheena on ainoastaan voin ruskistaminen pannulla.

Näin käytät ruskistettua voita perunamuusiin:
- Tee perunamuusi normaalisti, keittämällä perunat ja murskaamalla ne.
- Ruskista voi erikseen kattilassa tai pannulla:
- Sulata voi keskilämmöllä.
- Anna sen poreilla ja ruskistua rauhassa (n. 5–7 minuuttia), kunnes voi on kullanruskeaa ja pähkinäistä.
- Varo polttamasta — heti kun väri on sopiva, ota voi pois liedeltä.
- Sekoita ruskistettu voi perunamuusiin maidon tai kerman kanssa (tai jopa ilman muuta nestettä).
- Mausta suolalla, ja halutessasi esimerkiksi valkopippurilla, muskottipähkinällä tai yrteillä.
Vinkkejä:
- Jos haluat juhlavamman version, lisää hieman valkosipulia ruskistusvaiheessa.