
Aiotko mennä vappubrunssille tai pitää sellaisen itse? Vihreällä parsalla tuunattu perunasalaatti on loistava lisuke!
Keväällä sesongissa olevaa parsaa syödään perinteisesti myös vappuna. Yleensä parsaa nautitaan hollandaisekastikkeen kera tai grillattuna. Siitä saa kuitenkin loistavan lisän myös salaatteihin, kuten vaikkapa perunasalaattiin.
Perunasalaatti on perinteinen vappuherkku, josta saa entistä juhlavamman version parsan avulla. Napakat parsat rouskuvat ihanasti suussa ja tuovat perunasalaattiin raikkautta sekä tekstuuria.
Perunasalaatti vihreällä parsalla
Ainekset:
- 1 kg perunoita
- 1 nippu vihreää parsaa
- 1 punasipuli
- 1 dl tuoretta persiljaa (tai muuta tuoretta yrttiä, esim. tilliä tai ruohosipulia)
- 2 rkl kapriksia (halutessasi)
- 1 dl kevytmajoneesia tai kreikkalaista jogurttia
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Ohje:
- Keitä perunat:
Pese perunat hyvin ja keitä suolatussa vedessä, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Valuta ja anna jäähtyä hieman. Halkaise isommat perunat tarvittaessa. - Valmistele parsa:
Poista parsoista puumainen tyvi. Keitä parsoja kevyesti suolatussa vedessä 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat vielä napakoita. Nosta jääkylmään veteen, jotta väri säilyy kirkkaana. Leikkaa parsat suupalan kokoisiksi paloiksi. - Pilko punasipuli ja yrtit:
Hienonna punasipuli ja persilja. - Tee kastike:
Sekoita kulhossa majoneesi (tai jogurtti), ranskankerma, Dijon-sinappi, viinietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja pippurilla. - Kokoa salaatti:
Sekoita perunat, parsa, punasipuli ja kaprikset varovasti kastikkeeseen. Lisää lopuksi tuoreet yrtit. - Anna maustua:
Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele halutessasi vielä tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Vinkkejä:
- Voit lisätä mukaan esimerkiksi paahdettuja manteleita tai fetajuustoa tuomaan lisää makua.
- Salaatti maistuu myös hyvin seuraavana päivänä.