Varhaisperunoista valmistettu perunasalaatti on kesän kestosuosikki.

Perunasalaatista on olemassa lukemattomia reseptejä ja meistä jokaisella on omia ”salaisia aineksia”, joilla siitä tulee entistä herkullisempaa.

Kokeile lisätä mukaan tuoreita herneitä!

Tuoreet herneet antavat perunasalaatille kivaa suutuntumaa ja raikkautta. Myös herneen palkoja kannattaa hyödyntää.

Tuoreet herneet
Kuva: pickpik.com

Annoksia: 4 kpl
Aktiivinen: 30 min
Passiivinen: 20 min

Ainekset:

  • 600 g varhaisperunoita
  • 1 rkl ruokasoodaa perunoiden keitinveteen
  • 4 kananmunaa
  • 100 g tuoreita tai pakasteherneitä (kastikkeeseen)
  • n. 50 g tuoreita herneitä palkoineen (salaatin viimeistelyyn)
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 1 pnt tilliä (kastikkeeseen ja viimeistelyyn)
  • sokeria, suolaa ja pippuria
  • öljyä
  • 20 g herneenversoja 

Valmistusohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Pese varhaisperunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä, johon on lisätty ruokasoodaa (1 rkl / 2 l vettä), kunnes juuri ja juuri kypsiä. Keittoaika on noin 15 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hetki. 
  3. Halkaise perunat ja asettele ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Valuta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa sekä pippuria. Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes perunoiden pinta on rapea ja saanut kauniin värin.
  4. Keitä kananmunat koviksi (n. 9 min). Viilennä nopeasti kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa puolikkaiksi tai lohkoiksi.
  5. Jos käytät tuoreita herneitä kastikkeeseen, ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä (n. 30 sekuntia), jäähdytä ja valuta. Pakasteherneet voit käyttää sellaisenaan. Kuori valkosipuli ja hienonna ⅔ tillistä. Säästä loput tillistä salaatin viimeistelyyn. 
  6. Soseuta herneet sauvasekoittimella ranskankerman, sinapin, valkosipulin, viinietikan ja tillin kanssa. Mausta ripauksella sokeria, suolaa ja mustapippuria.
  7. Levitä hernekastike tarjoiluvadille tai lautasille. Nosta päälle paahdetut perunat ja kananmunat. Pilko tuoreet herneet palkoineen ja ripottele salaatin pinnalle. Lisää vielä hienonnettua tilliä ja koristele herneenversoilla.

Resepti: Satokausikalenteri