
Keskikesän mansikkapaistos on helppo ja herkullinen kesäherkku – kaiken lisäksi se on myös gluteeniton!
Suomalaiset mansikat ovat makeita ja maukkaita – parempia ei saa mistään. Mansikoita herkutellaan yleensä sellaisenaan, mutta niistä kannattaa leipoa myös herkullisia jälkiruokia.
Ilta-Sanomissa julkaistu resepti sisältää mustalla teellä maustettua sokeria, mikä antaa paistokselle ainutlaatuisen maun.

Mansikkapaistos
- 175 g voita
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 dl ruokosokeria
- 1 tl kardemummaa
Päälle
- ½ l (noin 250 g) mansikoita
- 1 1/2 rkl hillosokeria
- 1 pussi mustaa (maku)teetä (esimerkiksi mansikka tai vanilja)
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinälle. Anna ruskistetun voin jäähtyä hetki.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina piirakkavuokaan. Perkaa ja puolita mansikat päälle.
- Sekoita keskenään hillosokeri ja teepussin sisältö. Kaada mansikoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Lähde: Ilta-Sanomat
Jaa herkullinen jälkiruoka ystävillesi!