Ruokatoimittaja ja kirjailija Mari Moilanen testasi herkullista tapasta juhannuksena uusien perunoiden kanssa.

Gilda on ikoninen baskimaan herkku, joka on suolainen ja sopii erinomaisesti alkudrinkkien kylkeen nautittavaksi. Se sisältää oliiveja, kalaa, suolakurkkua ja pepperonichiliä. Tämä Espanjan pohjoisosista kotoisin oleva herkku on nimetty elokuvahahmo Gildan mukaan.

Moilanen kokeili ja ihastui

– Ai että tää suolapommi eli Gilda-tapas sopii hyvin uusien perunoiden kanssa. Meillä tuli kertalaakista vakkarivieraaksi kalapöytään, kun tää jussina testattiin, Mari paljasti Instagramissa.

Gilda-tapas

7 varrasta

  • 250 g kylmäsavulohta
  • n. 14 vihreää kivetöntä oliivia
  • 1 suolakurkku
  • 6 peperonichiliä

Kastike:

  • 1 varsisipuli
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/4 dl sitruunsnmehua
  • mustapippuria

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa suolakurkku siivuiksi ja pepperoni muutamaan osaan.
  2. Valmista kastike hienontamalla tilli ja koko varsisipuli varsineen. Sekoita kaikki kastikkeen aineet ja mausta chilihiutaleilla ja mustapippurilla.
  3. Kokoa tapas laittamalla tikkuun ensin oliivi, sitten pepperoni, siivu kylmäsavulohta, pepperoni ja oliivi. Tee kaikki vartaat valmiiksi, levitä ne tarjoiluvadille ja lusikoi päälle marinadi. Anna maustua hetki ja vie tarjolle.

Ota Marin tili seurantaan ja pääset näkemään mielenkiintoisia reseptejä viikoittain.