Rouva Kasviksen kaalilaatikko hurmaa jopa kaalinvihaajat.

Kaalilaatikko ei ole kaikkien suosikki, mutta ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen – monille tuttu nimellä Rouva Kasvis – on onnistunut muuttamaan mielipiteitä. Hänen MTV Uutisille jakamansa kaalilaatikkoresepti on noussut joka syksy uudelleen esiin, ja jopa ne, jotka yleensä karttavat kaalia, ovat ihastuneet tähän lempeään versioon.

Salaisuus yksinkertaisessa valmistustavassa

Toikkanen kertoo MTV Uutisille, että hänen salaisuutensa piilee yksinkertaisessa valmistustavassa:

– Minulla on oikein pehmeä ja hyvä kaalilaatikkoresepti. Sen salaisuus on, että en ruskista kaaleja tummaksi, enkä hauduta pitkään. Keitän kaalia muun valmistelun ajan, Pirjo kuvaili.

Perinteisesti kaalia haudutetaan pitkään ja ruskistetaan reilusti, jolloin sen maku ja tuoksu voimistuvat. Toikkasen versiossa lähestymistapa on päinvastainen – lopputuloksena on pehmeänmakuinen laatikko, joka maistuu myös niille, jotka yleensä karttavat voimakasta kaaliruokaa.

Kerma tekee lopputuloksesta täyteläisen

Hän kertoo myös lisäävänsä laatikkoon kermaa, joka tekee rakenteesta täyteläisemmän:

– Kun olen yhdistänyt ainekset, niin laitan laatikkoon ruokakermaa. Senkin voi valita, laittaako ruokakerman sijaan vaikka kaurakermaa. Kerma pehmentää ruokalajia entisestään ja lapsetkin tykkäävät.

Pirjon mukaan resepti on saanut lämpimän vastaanoton eri-ikäisiltä kokeilijoilta.

– Nykyään teen aina tällä ohjeella kaalilaatikkoa ja olen kuullut iäkkäämmiltäkin ihmisiltä, että ovat vaihtaneet tähän versioon, hän kertoo.

Timjami
Kuva: Pickpik.com

Timjami on Pirjon suosikki

Mausteiksi Toikkanen suosittelee yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai lehtipersiljaa – mutta yksi niistä on hänen mielestään ylitse muiden:

– Olen itse rakastunut timjamiin ja käytän sitä vähän kaikessa. Kannattaa käyttää tuoretta timjamia, jos vain mahdollista, niin tulee erityisen hyvää.

Lähde: MTV

LUE MYÖS: Paras tapa tunnistaa tuore kala jo tiskillä – tältä kidusten tulisi näyttää (Kalajutut.fi)