Perinteinen jauhelihakeitto on arkiruokien kiistaton klassikko.
Lämmin jauhelihakeitto toimii erityisen hyvin syksyllä, kun ilman viilenevät. Entistä lämmittävämmän keiton saa, kun lisää jauhelihakeittoon texmex-makuja.
– Perinteinen jauhelihakeitto saa piristävää meksikohenkistä makumaailmaa liemeen lisätystä mausteisesta tuorejuustosta ja pavuista. Helppo ja nopea arkiruoka viimeistellään tuoreella korianterilla ja nachoilla, Valion sivulla kerrotaan.
Texmex-jauhelihakeitto on saanut Valion kotisivulla lukijoilta arvosanaksi 4,6.
Texmex-jauhelihakeitto
Ainekset
- 1 rasia (200 g) Valio Viola® meksiko tuorejuustoa
- 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
- 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 6 perunaa, kuutioituna
- 8 dl vettä
- 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2 lihaliemikuutiota
- 2 tl sokeria
- 1 tlk kidneypapuja suolaliemessä
- 1 tlk (285 g) maissia
Valmistusohjeet
- Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Ruskista jauheliha kattilassa rasvassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
- Lisää perunat, vesi, tomaattimurska ja -pyree kattilaan. Mausta liemikuutiolla ja sokerilla. Kuumenna ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
- Lisää keittoon valutetut ja huudellut pavut ja maissit. Lisää tuorejuusto nokareina. Kuumenna keittoa keskilämmöllä, kunnes tuorejuusto on sulanut ja keitto on höyryävän kuumaan.
- Viimeistele keitto yrtillä. Lisää halutessasi annosten pinnalle nachoja ja tarjoa keitto limen kanssa.
Resepti: Valio.fi