Perinteinen jauhelihakeitto on arkiruokien kiistaton klassikko.

Lämmin jauhelihakeitto toimii erityisen hyvin syksyllä, kun ilman viilenevät. Entistä lämmittävämmän keiton saa, kun lisää jauhelihakeittoon texmex-makuja.

– Perinteinen jauhelihakeitto saa piristävää meksikohenkistä makumaailmaa liemeen lisätystä mausteisesta tuorejuustosta ja pavuista. Helppo ja nopea arkiruoka viimeistellään tuoreella korianterilla ja nachoilla, Valion sivulla kerrotaan.

Texmex-jauhelihakeitto on saanut Valion kotisivulla lukijoilta arvosanaksi 4,6.

Texmex-jauhelihakeitto

Ainekset

  • 1 rasia (200 g) Valio Viola® meksiko tuorejuustoa
  • 1 pkt (400 g) naudan jauhelihaa
  • 1 rkl Valio Oivariini® juoksevaa
  • 1 sipuli, hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
  • 6 perunaa, kuutioituna
  • 8 dl vettä
  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 tl sokeria
  • 1 tlk kidneypapuja suolaliemessä
  • 1 tlk (285 g) maissia

Valmistusohjeet

  1. Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Ruskista jauheliha kattilassa rasvassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki.
  2. Lisää perunat, vesi, tomaattimurska ja -pyree kattilaan. Mausta liemikuutiolla ja sokerilla. Kuumenna ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
  3. Lisää keittoon valutetut ja huudellut pavut ja maissit. Lisää tuorejuusto nokareina. Kuumenna keittoa keskilämmöllä, kunnes tuorejuusto on sulanut ja keitto on höyryävän kuumaan.
  4. Viimeistele keitto yrtillä. Lisää halutessasi annosten pinnalle nachoja ja tarjoa keitto limen kanssa.

Resepti: Valio.fi

LUE MYÖS: Kotitekoinen mauste, joka saa melkeinpä kaikki ruoat maistumaan herkullisemmalta (Marjastaja.fi)