Koko Suomi leipoo -ohjelman voittaja Liisa Westerberg neuvoo käyttämään kesäkurpitsaa kakkutaikinassa.

Kesäkurpitsoita saa vielä edullisesti ruokakaupoista – tiesitkö, että niistä voi valmistaa herkullisia ranskalaisia?

Voit lukea myös miten kesäkurpitsaa tulisi säilyttää ja millaisia yksilöitä kaupassa kannattaa valita.

Ainekset

  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 dl miedonmakuista öljyä (esim. Rypsi)
  • 4 munaa
  • 5 dl kesäkurpitsaraastetta

Kuorrute

  • 100 g voita
  • ½ dl tomusokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 sitruunan kuori

Valmistusohje

  1. Voitele ja korppujauhota suuri kahvikakkuvuoka (2,4 litraa)
  2. Siivilöi kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Pese sitruuna ja raasta kuori ohuelti. Lisää jauhoihin kananmunat, öljy ja raasteet. Kääntele sekaisin. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan 15 minuuttia ja kumoa sitten alustalle jäähtymään täysin.
  3. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa muutama minuutti. Lisää sitruunan kuori, vanilja ja tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle.

Resepti: MTV / Makuja