Sienet antavat lihapullille mehevyyttä ja umamia.

Innokkaimmat sienestäjät saattavat pohtia mihin kaikkeen kerättyjä sieniä voi käyttää – käytännössä vaikka mihin!

Monet arkiruoat, kuten laatikko- ja pataruoat saavat ihanaa makua sienistä. Sienet, kuten kantarelli, ovat herkullisia myös sellaisenaan voissa paistettuna.

15 Meatballs
Kuva: cookipedia.co.uk

Sienilihapullat

(n. 4 annosta)

Ainekset:

  • 400 g jauhelihaa (sika-nauta tai pelkkä nauta)
  • 200 g sieniä (suppilovahveroita, herkkutatteja, mustatorvisieniä tai kantarelleja)
  • 1 sipuli
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl maitoa tai kermaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia tai persiljaa

Valmistus:

  1. Silppua sienet ja sipuli hienoksi.
  2. Kuullota pannulla ilman rasvaa ensin sieniä, kunnes neste haihtuu. Lisää sitten sipuli ja pieni nokare voita. Paista, kunnes sipuli on pehmeä ja sienet saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita korppujauhot ja maito/kerma, odota muutama minuutti.
  4. Lisää jauheliha, muna, mausteet ja lopuksi sieni-sipuliseos. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa.
  5. Muotoile pyöryköiksi ja paista pannulla voissa/öljyssä kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi kypsentää loppuun 200 °C uunissa noin 10 minuutin ajan.

Tarjoiluvinkkejä:

  • Lisukkeeksi perunamuusia ja puolukkahilloa.
  • Kastikkeen voit valmistaa pannulle jääneestä paistoliemestä ja kermasta.

Vinkkaa resepti tutuillesi, jotka rakastavat sienestystä!

LUE MYÖS: Väheksytystä marjasta saa erittäin hyvän piirakan – tarjoile vaniljajäätelön kanssa (Marjastaja.fi)