Skotlantilaiset kananmunat sulavat suuhun.

Muuta aamiainen tai päivällinen herkulliseksi makunautinnoksi. Kananmuna on ehdottomasti yksi aliarvostetuimmista ja monipuolisimmista raaka-aineista koko maailmassa. Kananmunat ovat todella edullisia ja ne sisältävät suuren määrän proteiinia ja muita ravintoaineita.

Yhdistä kananmunat ja lihapullat

Pääset seuraavaksi tutustumaan, kuinka valmistat kananmunia skotlantilaiseen tapaan. Periaatteessa skotlantilaiset kananmunat ovat kokonaiselle kananmunalla täytettyjä lihapullia.

Löydät alta kaiken tarpeellisen.

Koko: 4-6 annosta

Ainekset:

  • 10 kananmunaa
  • 900 g sika-nauta jauhelihaa
  • 15 g tuoretta hienonnettua persiljaa
  • 2,5 rkl salviaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1 pieni maustepippuri
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 2 tl Worcestershire-kastiketta
  • 1 rkl suolaa
  • 140 g pankojauhoa
  • Pieni loraus vettä
  • 150 g vehnäjauhoja

Valmistusohjeet:

  1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kananmunat. Laske lämpöä heti matalaksi ja anna kiehua 4 minuuttia ja 30 sekuntia. Jäähdytä jäisessä vedessä 10 minuuttia. Kuori munat.
  2. Sekoita seuraavaksi mausteet ja yrtit jauhelihan kanssa. Muotoile jauheliha samankokoiseksi palloksi.
  3. Vatkaa 2 jäljellä olevaa munaa voitelua varten. Mausta jauhot suolalla ja pippurilla.
  4. Aseta pallo kahden muovikelmun väliin ja kauli, kunnes se riittää peittämään yhden munan. Kääri kuorittu muna jauhoon ja ravista ylimääräinen pois. Aseta muna lihan keskelle. Kääri muovikelmu siihen ympärille. Painele se munan muotoiseksi. Käytä kosteita käsiä, kasta ne jauhoihin, sitten munaan, sitten korppujauhoihin, sitten takaisin munaan ja korppujauhoihin.
  5. Friteeraa 175 asteisessa öljyssä 5-7 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Siirrä ritilälle ja mausta suolalla heti paistamisen jälkeen.

Löydät valmistusohjeet oheiselta videolta, mikäli jokin vaihe jäi epäselväksi.

Jaa resepti Facebookissa, jos haluaisit maistaa skotlantilaisia kananmunia.