Nämä tryffelit ovat täydellisiä niille, jotka rakastavat pekaanipiirakkaa mutta pyytävät aina ”vain pienen palan” juhlapöydässä.

Tumma suklaa kätkee sisäänsä täyteläisen ja tahmean pekaanitäytteen – suupalan kokoisen version klassisesta piirakasta, joka saa jopa vaatimattomimman herkuttelijan ottamaan toisen palasen.

Katso resepti alapuolelta.

Pekaanipähkinätryffelit

Ainekset

  • 210 g paahdettuja suolattomia pekaanipähkinöitä, hienonnettuina, sekä hieman lisää pinnalle
  • 100 g keksimuruja (esim. digestive-keksejä tai graham-keksejä, noin 6 isoa keksiä)
  • 100 g fariinisokeria
  • ½ tl suolaa
  • 60 ml kuohukermaa
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 170 g tummaa suklaata (n. 60 % kaakaota), karkeasti paloiteltuna
  • 1 rkl kasviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Laita pekaanipähkinät, keksimurut, fariinisokeri ja suola suureen kulhoon. Sekoita lastalla, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet.
  2. Lisää kerma ja vaahterasiirappi. Kääntele seosta lastalla, kunnes se alkaa paakkuuntua ja pysyä yhdessä. (Tämä voi viedä muutaman minuutin — jatka sekoittamista.)
  3. Ota noin ruokalusikallinen (noin 20 g) seosta kerrallaan ja muotoile käsin palloksi. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  4. Pakasta pallot, kunnes ne ovat kiinteitä ja eivät enää tahmeita, noin 30 minuuttia.
  5. Sulata suklaa ja öljy mikrossa keskilämmöllä 30 sekunnin jaksoissa, sekoittaen välillä, kunnes seos on täysin sulanut ja sileää (noin 1 minuutti yhteensä).
  6. Kasta yksi pallo kerrallaan suklaaseen. Käytä lusikkaa valuttamaan suklaata päälle, kunnes pallo on kauttaaltaan peitossa. Nosta haarukalla, valuta ylimääräinen suklaa pois ja aseta takaisin pellille. Ripottele päälle lisää hienonnettuja pekaanipähkinöitä.
  7. Säilytä tryffelit jääkaapissa, kunnes suklaa on kovettunut, noin 1 tunti.

Lähde: Delish.com

LUE MYÖS: Vanhanajan suosikkijälkkäri on entistä parempaa, kun sen valmistaa mustikasta (Marjastaja.fi)