Viinimaa-lehden nettisivulle jaetussa reseptissä näytetään miten pihlajanmarjat voidaan muuttaa kapriksiksi.
Lehden mukaan nämä ”Pohjolan kaprikset” säilyvät helposti talven yli ja niitä voi käyttää kapristen tapaan monien ruokien lisukkeena.
Pihlajanmarjat kannattaa poimia ensimmäisten yöpakkasten jälkeen – voit käyttää kerätyt marjat pakastimessa myös itse.
Katso kiehtova resepti alapuolelta!

Marjat
Ainekset
- 5 dl perattuja pihlajanmarjoja
Valmistusohjeet
- Kuumenna noin puolen litran kokoista, puhdasta lasipurkkia 100-asteisessa uunissa noin 10 minuutin ajan.
- Perkaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolella.
- Ryöppää marjoja kattilassa kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Siivilöi ja lusikoi marjat lasipurkkiin.
Suolaliemi
Ainekset
- 2 rkl merisuolaa
- 3 dl vettä
Valmistusohjeet
- Valmista suolaliemi eli laita vesi ja suola kattilaan. Keitä kunnes merisuola on kokonaan liuennut veteen. Kaada suolaliemi purkkiin marjojen päälle, sulje kannella ja anna seistä huoneenlämmössä kolme päivää.
Etikkaliemi
Ainekset
- 2 dl väkiviinaetikkaa
- 4 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 2 laakerinlehteä
Valmistusohjeet
- Kaada suolaliemi pois pihlajanmarjapurkista. Keitä etikkaliemi ja kaada se kuumana lasitölkkiin. Sulje kannella ja jäähdytä huoneenlämmössä.
- Siirrä jäähtynyt tölkki jääkaappiin ja anna ”Pohjolan kapristen” maustua vähintään 3 päivää. Säilytä jääkaapissa tai kylmäkellarissa. Marjat säilyvät hyvinä monta kuukautta.
Testaa reseptiä ja kerro mitä mieltä olit lopputuloksesta!
Lähde: Viinimaa.fi