Metsä on tähän aikaan vuodesta täynnä kultaa – sienistä puhuttaessa.
Tämä on se aika vuodesta, kun jokainen löytää kantarelleja, joka viitsii niitä etsiä. Kantarelli on helppo bongata kauempaakin sen hehkuvan keltaisen lakkinsa ansiosta sammaleista metsänpohjaa vastan.
Yhdistä vuohenjuusto ja kantarelli
Tämä resepti on helppo, yhdellä pannulla valmista herkku. Se on täyteläinen ja kermaisa, ja pitää nälän loitolla sillä aikaa, kun varsinainen pääruoka valmistuu. Leikkaa vain leipä kuutioiksi, paahda kuutiot pannulla ja dippaa ne juustoiseen kastikkeeseen.
Ainekset
- 2–3 kourallista kantarelleja (sen verran, että ne peittävät pannun tasaisesti)
- 1 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 450 g mietoa, kovaa vuohenjuustoa, raastettuna
- Muutama tuore timjaminoksa
- Suolaa ja pippuria
- 1 vaalea leipä, kuutioituna ja grillattuna
Valmistusohjeet
(resepti on alunperin tehty nuotiolla, mutta voit tehdä sen myös paistinpannulla)
- Aseta keskikokoinen valurautapannu tukevasti grilliritilälle valmiin nuotion päälle. Laita voi pannulle ja anna sen sulaa.
- Lisää kantarellit, suola ja pippuri maun mukaan sekä hieman timjamia. Paista, kunnes sienet ovat juuri ja juuri pehmenneet.
- Kaada kerma pannulle ja kypsennä, kunnes seos on hieman saostunut.
- Ripottele päälle raastettu vuohenjuusto (tai muu hyvin sulava juusto) ja anna sen sulaa seoksen päälle sekoittamatta.
- Kun juusto on sulanut koko seoksen pinnalle, nosta pannu pois lämmöltä. Koristele parilla timjaminlehdellä ja tarjoa heti rapeakuorisen, grillatun leivän kanssa.
Resepti: Nordwildkitchen.com