Fetajuustolta maistuvan juuston valmistaminen on superhelppoa.

Fetajuusto on kreikkalainen valkoinen, mureneva ja suolainen juusto, joka valmistetaan perinteisesti lampaan- tai vuohenmaidosta (tai niiden sekoituksesta).

Vain tietyillä alueilla Kreikassa valmistettua juustoa saa virallisesti kutsua “fetaksi”. Tämä kotona valmistettu juusto ei siis käytännössä ole fetaa, vaikka se siltä maistuukin.

Tarvitset:

  • 2 litraa maitoa (Tavallista kevyt- tai täysmaitoa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • Hienonnettua tilliä (valinnainen)

Valmistusohje:

  1. Kaada maito ja suola kattilaan, kuumenna keskilämmöllä.
  2. Purista sitruunamehu talteen.
  3. Kun maito on lähes kiehumispisteessä, lisää sitruunamehu ja sekoita huolellisesti.
  4. Muutaman minuutin kuluttua maito alkaa juoksettua, ja hera erottuu selvästi.
  5. Aseta siivilä kulhon päälle ja kaada juustomassa siivilään.
  6. Hienonna tilli ja lisää se juuston joukkoon. Sekoita hyvin.
  7. Siirrä juustomassa juustovuokaan, aseta päälle kevyt paino ja anna juuston vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Valmista!

Voit katsoa valmistusohjeet myös oheiselta videolta!

Tiesitkö, että fetajuustolta maistuvan juuston valmistaminen on näin helppoa?