
Fetajuustolta maistuvan juuston valmistaminen on superhelppoa.
Fetajuusto on kreikkalainen valkoinen, mureneva ja suolainen juusto, joka valmistetaan perinteisesti lampaan- tai vuohenmaidosta (tai niiden sekoituksesta).
Vain tietyillä alueilla Kreikassa valmistettua juustoa saa virallisesti kutsua “fetaksi”. Tämä kotona valmistettu juusto ei siis käytännössä ole fetaa, vaikka se siltä maistuukin.
Tarvitset:
- 2 litraa maitoa (Tavallista kevyt- tai täysmaitoa)
- 1 tl suolaa
- 1 sitruuna
- Hienonnettua tilliä (valinnainen)
Valmistusohje:
- Kaada maito ja suola kattilaan, kuumenna keskilämmöllä.
- Purista sitruunamehu talteen.
- Kun maito on lähes kiehumispisteessä, lisää sitruunamehu ja sekoita huolellisesti.
- Muutaman minuutin kuluttua maito alkaa juoksettua, ja hera erottuu selvästi.
- Aseta siivilä kulhon päälle ja kaada juustomassa siivilään.
- Hienonna tilli ja lisää se juuston joukkoon. Sekoita hyvin.
- Siirrä juustomassa juustovuokaan, aseta päälle kevyt paino ja anna juuston vetäytyä jääkaapissa yön yli.
- Valmista!
Voit katsoa valmistusohjeet myös oheiselta videolta!
Tiesitkö, että fetajuustolta maistuvan juuston valmistaminen on näin helppoa?