Teeleipä on yksi helpoimmista kotileivonnaisista – nopea tehdä, aina mehevä ja lämpimänä vastustamaton.
Kun taikinaan sekoittaa mukaan juustoraastetta, saa perinteisestä teeleivästä entistä maukkaamman ja täyteläisemmän version, joka sopii täydellisesti sekä aamupalalle että iltapalalle.
Juustoteeleivät maistuvat sellaisenaan voin kanssa, mutta toimivat mainiosti myös keittojen ja salaattien lisukkeena.
Juustoiset teeleivät (n. 8–10 kpl)
Ainekset
- 3 dl vehnäjauhoja (voit korvata osan täysjyväjauhoilla)
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 1 rkl sokeria (voi jättää pois, jos haluat suolaisemmat)
- 50 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl maitoa (tai piimää)
- 1 dl juustoraastetta (esim. emmental, cheddar tai mozzarella)
Valmistusoheet
- Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri).
- Nypi voi joukkoon, kunnes seos muistuttaa murua.
- Lisää maito ja juustoraaste. Sekoita nopeasti taikinaksi – älä vaivaa liikaa.
- Taputtele taikina jauhotetulla pöydällä noin 1–1,5 cm paksuiseksi levyksi.
- Leikkaa paloiksi tai ota muotilla pyöreitä teeleipiä.
- Nosta pellille, pistele haarukalla ja halutessasi ripottele vähän juustoraastetta vielä pinnalle.
- Paista 225 °C uunissa 10–12 minuuttia, kunnes kauniin kullanruskeita.
Jaa resepti ystävillesi!