Maikkarin Makuja vinkkasi kotitalouden lehtori Anu Heinaron omena-kaurapaistoksen valmistusohjeet.
Omenat alkavat pikku hiljaa olemaan kypsiä ja moni kerää niitä talteen jälkiruokia varten. Omasta mielestäni kotimaiset omenat ovat parhaita juuri sellaisenaan syötyinä.
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro suosii omena-kaurapaistoksessaan pieniä kotimaisia omenoita.
Ainekset
- 6–8 kpl pientä kotimaista omenaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl fariinisokeria
Pinnalle
- 100 g voita, margariinia tai kasviperäistä rasvavalmistetta
- 1 dl sokeria
- 4 dl kaurahiutaleita
Vaniljakastike
- 1 kanamuna
- 3 dl maitoa
- 1 tl perunajauhoja
- 1-2 rkl sokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- hieman jauhettua vaniljaa myllystä
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Voitele piirasvuoka.
- Huuhtele omenat ja poista siemenkota, viipaloi omenat.
Lado viipaleet vuokaan, ripottele päälle kaneli ja fariinisokeri. - Tee päälle tuleva kauraseos sulattamalla rasva kattilassa. Lisää sulaan rasvaan muut aineet ja levitä seos omenien päälle vuokaan.
- Paista 20-30 minuuttia, kunnes paistos on saanut kauniin värin.
- Tarjoile jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Vaniljakastike:
- Riko muna pinnoitettuun kattilaan ja vatkaa sen rakenne rikki haarukkavatkaimella. Lisää muut aineet paitsi vanilliinisokeri ja jauhettu vanilja.
- Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen kunnes se sakenee ja kiehahtaa. Älä keitä seosta, muuten kananmuna juoksettuu. Nosta heti kattila pois liedeltä kiehahtamisen jälkeen mutta jatka sekoittamista hetken. Jäähdytä.
- Lisää vanilliinisokeri ja jauha hieman vaniljaa myllystä sekaan. Kaada tarjoiluastiaan.
Huom! Jos et omista vaniljamyllyä, voit keittää mukana halkaistun vaniljatangon. Poimi se pois ennen vanilliinisokerin lisäämistä.
Lähde: Makuja