Kotimainen omena on hieman kirpsakka, ihanan makea ja juuri sopivan rapea. Se sopii mainiosti syötäväksi sellaisenaan tai leivoksiin ja paistoksiin.

Yksi klassisista vanhanajan jälkiruoista on ehdottomasti uuniomena, joka tarjoillaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

apple nature grass plant leaf flower 988438
Kuva: pxhere.com

Uuniomenat pähkinä-täytteellä

Ainekset (4 annosta)

  • 4 keskikokoista omenaa (kaneli tai muu kotimainen lajike)
  • 1 dl mantelirouhetta (tai sekoita mantelia ja saksanpähkinää)
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 tl kanelia
  • (halutessa ½ tl vaniljasokeria tai kardemummaa)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175 °C.
  2. Pese omenat ja koverra niistä siemenkodat pois niin, että omenat pysyvät ehjinä.
  3. Sekoita kulhossa mantelirouhe, hunaja, voisula ja kaneli.
  4. Täytä omenien kolot seoksella ja aseta omenat uunivuokaan.
  5. Paista noin 20–25 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmeitä mutta eivät hajoa.
  6. Tarjoa lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai turkkilaisen jogurtin kanssa.

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Leivo puolukkapiirakka tähän juustoon – koko jälkkäri katoaa hetkessä lautaselta (Marjastaja.fi)