Nachopelti on monelle klassikkoherkku, mutta harva on kokeillut siitä tehtyä kalaversiota.

Ilta-Sanomat vinkkasi reseptin, jossa säilykekalasta syntyy maukas kastike käden käänteessä.

Jos et kaipaa maissilastuja, voit tarjoilla tex mex -henkisen kalasoosin myös esimerkiksi lohkoperunoiden tai riisin kaverina.

Merellinen nachopelti

  • 2 prk (á noin 150 g/115 g) kalasäilykettä öljyssä tai chilisessä kastikkeessa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ps tacomausteseosta
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1/2 tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 tlk säilykepapuja

Paistamiseen

  • 1 rkl kalasäilykkeen öljyä

Lisäksi

  • 200 g (ruis)nachoja
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 avokadoa
  • limeä ja tuoretta korianteria

Valmistusohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla kalan öljyssä muutama minuutti.
  3. Kääntele taco-mausteseos joukkoon. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri ja anna kastikkeen hautua 5 minuuttia. Lisää joukkoon öljystään valutettu kala ja valutetut ja huuhdotut pavut.
  4. Levitä nachot leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Kaada päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
  5. Kuori ja viipaloi sillä aikaa avokado, viipaloi lime ja hienonna korianteri. Viimeistele ruoka niillä.

Resepti: IS

LUE MYÖS: Unohdettu suomalaismarja nousi superruuaksi – päihittää mustikan antioksidanteissa (Marjastaja.fi)