Nachopelti on monelle klassikkoherkku, mutta harva on kokeillut siitä tehtyä kalaversiota.
Ilta-Sanomat vinkkasi reseptin, jossa säilykekalasta syntyy maukas kastike käden käänteessä.
Jos et kaipaa maissilastuja, voit tarjoilla tex mex -henkisen kalasoosin myös esimerkiksi lohkoperunoiden tai riisin kaverina.
Merellinen nachopelti
- 2 prk (á noin 150 g/115 g) kalasäilykettä öljyssä tai chilisessä kastikkeessa
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1/2 ps tacomausteseosta
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 1/2 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria rouhittuna
- 1 tlk säilykepapuja
Paistamiseen
- 1 rkl kalasäilykkeen öljyä
Lisäksi
- 200 g (ruis)nachoja
- 100 g juustoraastetta
- 2 avokadoa
- limeä ja tuoretta korianteria
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita pannulla kalan öljyssä muutama minuutti.
- Kääntele taco-mausteseos joukkoon. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri ja anna kastikkeen hautua 5 minuuttia. Lisää joukkoon öljystään valutettu kala ja valutetut ja huuhdotut pavut.
- Levitä nachot leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon vuokaan. Kaada päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
- Kuori ja viipaloi sillä aikaa avokado, viipaloi lime ja hienonna korianteri. Viimeistele ruoka niillä.
Resepti: IS













