Raparperipiirakka on yksi omista suosikeistani varsinkin vaniljajäätelön kera nautittuna.

Tässä on helppo resepti kolmesta raaka-aineesta valmistuvaan raparperipiirakkaan. Kolmen raaka-aineen raparperipiirakan valmistamisen taitaa kuka vain ja piirakan pohjaa ei tarvitse edes itse valmistaa.

530183165 334e83566e c
Kuva: Flickr.com

Lue alta mitä tarvitset.

Ainekset:

  • 1 kg raparperia
  • 2 dl sokeria
  • 1 valmis piirakkataikina (esim. murotaikina tai lehtitaikina)

Ohjeet:

  1. Valmistele raparperit:
    • Pese ja kuori raparperit tarvittaessa. Leikkaa ne noin 1 cmpaksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sokeroin raparperit:
    • Sekoita raparperinpalat ja sokeri kulhossa. Anna raparperin marinoitua sokerin kanssa noin 15 minuuttia.
  3. Valmistele taikina:
    • Jos käytät valmista pakastetaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
    • Kauli taikina ohueksi levyksi ja aseta se piirakkavuokaan. Muotoile reunat. Säästä halutessasi pieni osa taikinaa ja murustele sitä piirakan päälle.
  4. Täytä piirakkapohja:
    • Levitä sokerissa hautuneet raparperit tasaisesti piirakkapohjalle. Voit lorauttaa loput sokerimehusta piirakan päälle.
  5. Paista:
    • Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes taikina on kauniin kullanruskea ja raparperit ovat pehmenneet.
  6. Tarjoilu:
    • Anna piirakan jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Voit tarjota sen sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät leipomisesta.