Kokeilin Ilta-Sanomissa vinkattua tapaa valmistaa perunamuusia ja lopputuloksesta todella tuli silkkisen pehmeää!
Jos haluat silkkisen pehmeää perunamuusia ilman perunasurvinta, käyttä nuolijaa ja siivilää.
Näiden välineiden avulla saat muusia, joka on ravintolatason herkku.

Silkkinen perunamuusi
- Keitä perunat
- Käytä jauhoisia lajikkeita.
- Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä, kunnes ovat täysin kypsiä.
- Valuta huolellisesti
- Kaada vesi pois ja anna perunoiden kuivua hetki kattilassa.
- Painele perunat siivilän läpi
- Aseta siivilä kulhon päälle.
- Painele perunoita läpi nuolijalla (tai lusikalla). Tämä rikkoo solukon hienosti ja poistaa paakut.
- Lisää nesteet
- Kuumenna erikseen täysmaitoa (tai kermaa)
- Sekoita lämpimät nesteet ja voi perunoiden joukkoon nuolijalla.
- Lisää vähitellen, kunnes rakenne on kuohkea ja sileä.
- Viimeistele mausteilla
- Mausta suolalla (ja halutessasi valkopippurilla).
- Voit myös lisätä pienen lorauksen oliiviöljyä tai ranskankermaa lisäpehmeydeksi.
Tarjoile lämpimänä heti.
Vinkkaa resepti tutuillesi!