Tässä tulee ihana omena- ja mutakakku.
Mehevää, tahmeaa, makeaa ja kirpsakkaa – mitä muuta jälkiruoalta voisi enää odottaa? Klassinen mutakakku on saanut haastajan.
Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät reseptissä kirpeitä ja happamia omenoita.
Omena-mutakakku
Ainekset
10 palaa
- puolikas sitruuna
- 150 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 – 3 omenaa – (300 g)
- 2 tl kanelia
Koristeeksi
- tomusokeria
Lisäksi
- kermavaahtoa
Valmistusohjeet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Huuhtele sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen kuori hienoksi. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, sitruunankuori, munat ja jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kuori omenat, poista siemenkodat ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste taikinan joukkoon.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm), jonka pohjalle on asetettu leivinpaperi. Ripottele pinnalle kanelia.
- Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria ja tarjoa kakku kevyesti vatkatun kermavaahdon kanssa.
Jaa herkullinen resepti tutuillesi.
Lähde: Expressen.se













