Tässä tulee ihana omena- ja mutakakku.

Mehevää, tahmeaa, makeaa ja kirpsakkaa – mitä muuta jälkiruoalta voisi enää odottaa? Klassinen mutakakku on saanut haastajan.

Parhaan lopputuloksen saat, kun käytät reseptissä kirpeitä ja happamia omenoita.

Omena-mutakakku

Ainekset

10 palaa

  • puolikas sitruuna
  • 150 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 – 3 omenaa – (300 g)
  • 2 tl kanelia

Koristeeksi

  • tomusokeria

Lisäksi

  • kermavaahtoa

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Huuhtele sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen kuori hienoksi. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, sitruunankuori, munat ja jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraaste taikinan joukkoon.
  3. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halkaisija noin 24 cm), jonka pohjalle on asetettu leivinpaperi. Ripottele pinnalle kanelia.
  4. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria ja tarjoa kakku kevyesti vatkatun kermavaahdon kanssa.

Jaa herkullinen resepti tutuillesi.

Lähde: Expressen.se

LUE MYÖS: Ostin kaupasta oudon näköisen hedelmän – maistui aivan banaanin ja vadelman yhdistelmältä (Marjastaja.fi)