Jos pidät pikkelöidystä kurkusta, niin kannattaa kokeilla myös tätä versiota!
Pikkelöityä kesäkurpitsaa kannattaa valmistaa nyt, kun kotimainen kesäkurpitsa on parhaimmillaan ja edullisimmillaan.
Klassiset mummonkurkut ovat hyvä lisuke monien aterioiden kanssa ja voit laittaa niitä myös leivän väliin – kaikki käyttötavat pätevät myös kesäkurpitsasta valmistettuun versioon.
Ainekset:
- 2 dl etikkaa
- 4 dl sokeria
- 6 dl vettä
- 1 kesäkurpitsa
- Tuoreita yrttejä, kuten rosmariini ja timjami
- Mustapippuria
- Laakerinlehtiä
Siskosten vihannestilan vinkki: Kurpitsan lisäksi sama pikkelikastike toimii hyvin sipulilla, punasipulilla, retiisillä tai kukkakaalilla.
Valmistusohjeet:
- Valmista pikkeliliemi perinteisellä 1-2-3 –säännöllä; 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä.
- Sekoita liemen ainesosat kattilassa, kiehauta liemi ja siirrä kattila pois liedeltä.
- Liemen voi maustaa esim. tuoreilla yrteillä, kuten rosmariinilla tai timjamilla, kokonaisilla pippureilla ja laakerinlehdillä.
- Poista kesäkurpitsasta kannat ja kuori se kuorimaveitsellä. Leikkaa kurpitsa kolmeen yhtä suureen palaan ja edelleen noin 3-4 cm mittaisiksi paloiksi.
- Kaada liemi mausteineen kurpitsojen päälle ja anna tekeytyä vähintään tunnin ajan.
- Kurpitsat voi laittaa jääkaappiin pikkelöitymään jo tarjoamista edeltävänä iltana.
Resepti: Siskostenvihannestila.fi