Lohilevite on täydellinen herkku hetkiin, kun kaipaat jotain nopeaa, maukasta ja vaivatonta.
Tämä raikas ja kermaisen pehmeä levite syntyy vain muutamasta raaka-aineesta.
Se sopii loistavasti tarjottavaksi rapeiden ruislastujen kanssa esimerkiksi alkupalaksi, brunssille tai kesäpöytään – ja valmistuu käden käänteessä!
Helppo lohilevite
Ainekset:
- 150 g kylmäsavulohta tai kuumansavulohta, hienonnettuna
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hienonnettua tilliä (tai ruohosipulia)
- (1 pieni punasipuli, hyvin hienonnettuna – valinnainen)
- Ripaus mustapippuria ja halutessasi hieman suolaa
Valmistus:
- Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi.
- Lisää joukkoon hienonnettu lohi, sitruunamehu, yrtit ja sipuli.
- Mausta pippurilla ja sekoita hyvin.
- Anna levitteen tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
- Tarjoile rapeiden ruislastujen tai saaristolaisleivän kanssa.
Vinkki:
Voit myös koristella levitteen ennen tarjoilua pienillä lohipaloilla, tillillä tai sitruunankuoriraasteella.