Lohilevite on täydellinen herkku hetkiin, kun kaipaat jotain nopeaa, maukasta ja vaivatonta.
Tämä raikas ja kermaisen pehmeä levite syntyy vain muutamasta raaka-aineesta.
Se sopii loistavasti tarjottavaksi rapeiden ruislastujen kanssa esimerkiksi alkupalaksi, brunssille tai kesäpöytään – ja valmistuu käden käänteessä!
Helppo lohilevite
Ainekset:
- 150 g kylmäsavulohta tai kuumansavulohta, hienonnettuna
 - 100 g maustamatonta tuorejuustoa
 - ½ dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
 - 1 rkl sitruunamehua
 - 1 rkl hienonnettua tilliä (tai ruohosipulia)
 - (1 pieni punasipuli, hyvin hienonnettuna – valinnainen)
 - Ripaus mustapippuria ja halutessasi hieman suolaa
 
Valmistus:
- Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi.
 - Lisää joukkoon hienonnettu lohi, sitruunamehu, yrtit ja sipuli.
 - Mausta pippurilla ja sekoita hyvin.
 - Anna levitteen tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
 - Tarjoile rapeiden ruislastujen tai saaristolaisleivän kanssa.
 
Vinkki:
Voit myös koristella levitteen ennen tarjoilua pienillä lohipaloilla, tillillä tai sitruunankuoriraasteella.
 












