Lohilevite on täydellinen herkku hetkiin, kun kaipaat jotain nopeaa, maukasta ja vaivatonta.

Tämä raikas ja kermaisen pehmeä levite syntyy vain muutamasta raaka-aineesta.

Se sopii loistavasti tarjottavaksi rapeiden ruislastujen kanssa esimerkiksi alkupalaksi, brunssille tai kesäpöytään – ja valmistuu käden käänteessä!

Helppo lohilevite

Ainekset:

  • 150 g kylmäsavulohta tai kuumansavulohta, hienonnettuna
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hienonnettua tilliä (tai ruohosipulia)
  • (1 pieni punasipuli, hyvin hienonnettuna – valinnainen)
  • Ripaus mustapippuria ja halutessasi hieman suolaa

Valmistus:

  1. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi.
  2. Lisää joukkoon hienonnettu lohi, sitruunamehu, yrtit ja sipuli.
  3. Mausta pippurilla ja sekoita hyvin.
  4. Anna levitteen tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  5. Tarjoile rapeiden ruislastujen tai saaristolaisleivän kanssa.

Vinkki:
Voit myös koristella levitteen ennen tarjoilua pienillä lohipaloilla, tillillä tai sitruunankuoriraasteella.

LUE MYÖS: Säilyketölkin saa auki pelkän lusikan avulla – Jokaisen retkeilijän kannattaa opetella tämä (Marjastaja.fi)