Makea kesäkurpitsapiirakka haastaa perinteisen porkkanakakun.
Porkkanakakku on klassikko, mutta tänä vuonna sen rinnalle on noussut raikkaampi haastaja: kesäkurpitsapiirakka. Sesongissa olevat ja nyt erityisen edulliset kesäkurpitsat tekevät leivonnaisesta mehevän.
Kuorrutuksen voi viimeistellä oman maun mukaan – esimerkiksi sitruunarahkalla tai -tuorejuustolla saat helposti entistä raikkaamman vivahteen.
Makea kesäkurpitsapiirakka
Valmistusaika (arvio)
- Aktiivinen 20 min
- Passiivinen 1 h 30 min
- Yhteensä 1 h 50 min
Pohja
- 2½ dl Valio Oivariinia, juoksevaa
- 200 g hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- ½ dl sitruunamehua ja raastettu kuori
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
Kuorrute
- 2 prk (à 200 g)Valio Keittiön maustettua rahkaa vanilja
- 2 dl Valio Keittiön kuohukermaa
Koristelu
- syötäviä kukkia
- kesäkurpitsaa lastuina
- mantelilastuja
Ohje
- Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperoituun tasapohjaiseen uunivuokaan (n. 20 x 30 cm).
- Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 30 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä.
- Mittaa kulhoon rahka ja kerma. Vaahdota sähkövatkaimella.
- Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle.
- Lisää halutessasi koristeeksi syötäviä kukkia, uunikuivattuja kesäkurpitsaviipaleita, mantelilastuja ja sitruunan kuorta.
Näin kuivatat kesäkurpitsat
Leikkaa kesäkurpitsa mahdollisimman ohuksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria. Kuivaa uunissa 75 asteessa luukku raollaan n. 1 ½ h.
Resepti: Valio.fi