Maltan riisi on herkullinen jälkiruoka, jonka voi valmistaa vastikään keitetystä tai ylijääneestä riisipuurosta.
Pehmeä riisipuuro ja kirpeänmakea marjakastike muodostavat yhdessä jälkiruoan, joka on yhtä aikaa raikas ja makea.
Kerroksittain koottu annos näyttää juhlavalta ja sopii tarjoiltavaksi hienommankin aterian yhteyteen.
Maltan riisi
Ainekset
Puuro
- 2 dl puuroriisiä
- 4 dl vettä
- 1 l maitoa
- ½ tl suolaa
- 2 dl kuohukermaa tai hapatettua kermaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Punainen kastike
- 225 g pakastekirsikoita tai -vadelmia
- 3 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 2 kanelitankoa
- 1 rkl perunajauhoa
Valmistusohjeet
- Laita riisit ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista miedosti kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Lisää maito ja jatka hauduttamista matalalla lämmöllä noin 45 minuuttia. Sekoita välillä ja pidä kansi päällä. Mausta valmis puuro suolalla ja anna jäähtyä täysin.
- Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi ja yhdistä se kylmään riisipuuroon. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi.
- Valmista kastike kuumentamalla kattilassa marjat, vesi, sokeri ja kanelitangot. Anna kiehua hetki. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä ja lisää ohuena nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kastike juuri ja juuri pulpahtaa, ja nosta pois liedeltä. Poista kanelitangot ja anna jäähtyä.
Kokoa jälkiruoka annos- tai tarjoilulaseihin vuorottelemalla riisipuuroa ja marjakastiketta.
Vinkki: Resepti sopii mainiosti ylijääneen riisipuuron hyödyntämiseen.













