Paahdetuista kaurahiutaleista tehty puuro saa huomattavasti syvemmän ja pähkinäisen maun.
Kaurapuuro on tuttu aamupala tuhansille suomalaisille ja moni ei voisi kuvitella aloittavansa päivää ilman sitä. Joskus saman ruoan syöminen viikosta, kuukaudesta tai jopa vuodesta toiseen voi kuitenkin alkaa puuduttamaan. Tällaisissa tilanteissa kannattaa kaivaa ässä hihasta: paahdettu kaurapuuro.
Paahdettu kaurapuuro valmistuu melkeinpä samalla tavalla kuin tavallinen puuro, mutta hiutaleita paahdetaan kevyesti kattilassa ennen nesteiden lisäämistä.
Paahdettu kaurapuuro
Ainekset
(2 annosta)
- 2 dl kaurahiutaleita
- 4 dl vettä tai maitoa (tai puolet ja puolet)
- Ripaus suolaa
- (Halutessasi 1 rkl voita tai öljyä paahtamiseen)
Valmistusohje
- Paahda kaurahiutaleet
- Kuumenna kuiva kattila keskilämmölle.
- Lisää kaurahiutaleet ja paahda 3–5 minuuttia, kunnes ne saavat kevyen kullanruskean värin ja pähkinäisen tuoksun.
- (Jos haluat täyteläisemmän maun, lisää nokare voita tai loraus öljyä paahtamisen loppuvaiheessa.)
- Keitä puuro
- Lisää kattilaan vesi tai maito sekä suola.
- Keitä miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia, kunnes puuro on halutun paksuista.
- Sekoita välillä, jotta puuro ei pala pohjaan.
- Tarjoa heti
- Voit lisätä päälle esimerkiksi:
- voita, hunajaa tai vaahterasiirappia
- paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä
- tuoreita marjoja tai omenaraastetta
- Voit lisätä päälle esimerkiksi:
Kokeile ja jaa resepti myös läheisillesi!