Suomen lippu -browniet sopivat täydellisesti Itsenäisyyspäivän juhlapöytään.

Browniet valmistetaan tavalliseen tapaan, mutta päälle tehdään juhlapäivän kunniaksi siniristilippukuorrutus.

Itsenäisyyspäivän browniet

Ainekset

Browniepohja

  • 150 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Valkoinen kuorrute

  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Sininen mustikkaraita

  • 1,5 dl mustikoita (tuore tai pakaste)
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • (halutessa) 1–2 tippaa sinistä elintarvikeväriä värin syventämiseen

Valmistusohjeet

1. Tee browniepohja

  1. Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä hieman.
  3. Lisää munat yksitellen.
  4. Sekoita kuivat aineet yhteen ja kääntele taikinaan.
  5. Kaada vuokaan (n. 20×25 cm) ja paista 175 °C n. 20–25 min. Browniet saavat jäädä hieman pehmeiksi.
  6. Anna jähmettyä jääkaapissa 30–60 min ja leikkaa paloiksi.

2. Valmista kuorrute

  1. Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu tasaiseksi.
  2. Levitä jäähtyneen brownien päälle.

3. Tee sininen mustikkaraita

  1. Kuumenna mustikat, sokeri ja sitruuna.
  2. Keitä muutama minuutti, kunnes marjat hajoavat.
  3. Siivilöi sileäksi kastikkeeksi.
  4. Lisää elintarvikeväriä tarvittaessa sinivalkoisen lipun sävyyn.

4. Kuorruta browniet

  1. Levitä valkoinen kuorrute tasaisesti.
  2. Tee mustikkakastikkeella risti.

Ps. Voit tehdä myös yhden ison brownien, jos et jaksa kuorruttaa yksittäisiä paloja.

LUE MYÖS: Pate tuulastaa ja yöpyy 10 pakkasasteessa metsässä ilman telttaa – huikea video (Kalajutut.fi)