Suomen lippu -browniet sopivat täydellisesti Itsenäisyyspäivän juhlapöytään.
Browniet valmistetaan tavalliseen tapaan, mutta päälle tehdään juhlapäivän kunniaksi siniristilippukuorrutus.
Itsenäisyyspäivän browniet
Ainekset
Browniepohja
- 150 g voita
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Valkoinen kuorrute
- 200 g tuorejuustoa
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
Sininen mustikkaraita
- 1,5 dl mustikoita (tuore tai pakaste)
- 2 rkl sokeria
- 1 tl sitruunamehua
- (halutessa) 1–2 tippaa sinistä elintarvikeväriä värin syventämiseen
Valmistusohjeet
1. Tee browniepohja
- Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä.
- Sekoita joukkoon sokeri ja anna jäähtyä hieman.
- Lisää munat yksitellen.
- Sekoita kuivat aineet yhteen ja kääntele taikinaan.
- Kaada vuokaan (n. 20×25 cm) ja paista 175 °C n. 20–25 min. Browniet saavat jäädä hieman pehmeiksi.
- Anna jähmettyä jääkaapissa 30–60 min ja leikkaa paloiksi.
2. Valmista kuorrute
- Sekoita tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu tasaiseksi.
- Levitä jäähtyneen brownien päälle.
3. Tee sininen mustikkaraita
- Kuumenna mustikat, sokeri ja sitruuna.
- Keitä muutama minuutti, kunnes marjat hajoavat.
- Siivilöi sileäksi kastikkeeksi.
- Lisää elintarvikeväriä tarvittaessa sinivalkoisen lipun sävyyn.
4. Kuorruta browniet
- Levitä valkoinen kuorrute tasaisesti.
- Tee mustikkakastikkeella risti.
Ps. Voit tehdä myös yhden ison brownien, jos et jaksa kuorruttaa yksittäisiä paloja.













