Uunimunakas on arjen pelastaja: se syntyy nopeasti, maistuu koko perheelle ja siihen voi hyödyntää lähes mitä tahansa jääkaapista löytyviä aineksia.

Monien jääkaapista löytyy juustonloppuja, kinkun tai nakin palasia sekä vihanneksia, joiden eräpäivät lähestyvät. Kaikki nämä sopivat mainiosti munakkaaseen ja muuttuvat yhdessä herkulliseksi ateriaksi.

Vaihtelua saat lisäämällä esimerkiksi kalaa tai tuoreita yrttejä – ne antavat munakkaalle uutta makua ja tekevät ruoasta vieläkin monipuolisemman.

800px White chicken eggs
Kuva: Wikipedia Commons

Arkinen uunimunakas

Ainekset

  • 10 kananmunaa
  • 5 dl maitoa
  • valinnaisia täytteitä: esimerkiksi juustoa, kinkkua, nakkeja, kalaa, kasviksia tai sieniä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uunivuoka kevyesti öljyllä tai voilla. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Kuutioi tai viipaloi haluamasi täytteet ja lisää ne munaseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista uunissa noin 40–45 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin ja munakas on hyytynyt. Kypsyyden voit tarkistaa pistämällä veitsen munakkaan keskelle: jos veitsi tulee ulos puhtaana, ruoka on valmis.
  3. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua, jolloin maku ja rakenne paranevat.

Edullista, nopeaa ja helppoa – täydellistä arkiruokaa!

LUE MYÖS: Vispipuuron voi tehdä myös tästä marjasta – jopa paremman makuista kuin puolukka! (Marjastaja.fi)