Kananmunia paistaessa pannun lämpötila on avainasemassa onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Julkkiskokki ja ravintoloitsija Hans Välimäki kertoo miten kananmunat tulisi paistaa. Hänen mukaansa monesti luullaan, että ravintoloissa käytetään ääri lämpötiloja – todellisuudessa tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa.

Välimäen mukaan asteikot 1-4 ovat yleisimmin käytössä ja asteikot 5-6 vain harvoissa tilanteissa.

122937793 ee9c740679 c
Kuva: Flickr.com

Miten paistat kananmunan?

Monien uskomusten vastaisesti, kananmuna tulee laittaa kylmälle pannulle.

– Kananmunan oikea paistotekniikka on itse asiassa hyydyttämistä eli lähdetään täysin kylmältä pannulta liikkeelle, Välimäki toteaa Iltalehden videolla.

Kananmuna rikotaan kylmälle pannulle ja lämpötilaa nostetaan pikku hiljaa ylöspäin kunnes valkuainen on kokonaan hyytynyt ja keltuainen on oman maun mukainen.

– Jos koko ajan vetää pannut savuavana ja täysillä niin se on täysin hallitsematonta ja sitä me pyritään välttämään, Hans Välimäki kertoo.

Oletko paistanut kananmunat tällä tavalla? Jaa vinkki ystävillesi.

Lähde: Iltalehti