TikTok-kokki Kalle Wallinin lohisalaatti on erittäin ruokaisa ja raikas.

Wallin jakoi Huomenta Suomi -ohjelmassa reseptin herkulliseen lämminsavukirjolohisalaattiin.

Värikäs lohisalaatti on erityisen hyvää kesäisin, mutta voi sitä syödä syksyllä ja talvellakin.

– Tätä voisi syödä vaikka joka päivä, Wallin sanoi MTV:lle.

Ainekset

  • 200 g varhaisperunoita
  • 3 kananmunaa
  • rapeaa salaattia
  • 4 retiisiä
  • n. 200 g lämminsavukirjolohta
  • 1 dl tuoreita herneitä
  • ½ dl granaattiomenan siemeniä

Kermaviilikastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 2 rkl tilliä
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

  1. Keitä ja jäähdytä perunat ja kananmunat.
  2. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset ja laita kastike jääkaappiin hetkeksi.
  3. Huuhdo salaatti ja revi siitä ronskeja paloja.
  4. Asettele täytteet kerroksittain lautaselle ja viimeistele kermaviilikastikkeella ja tillillä. 

Lähde: MTV / Makuja

LUE MYÖS: Nämä haukinugetit häviävät pannulta hetkessä – rapeita ja sisältä mehukkaita (Kalajutut.fi)