Olympialaisia tai televisiota katsellessa on mukava napostella herkkuja.

Monien mielestä urheilutapahtumat, kuten olympialaiset kaipaavat seuralaiseksi herkulliset kisäeväät, mutta joskus voi käydä niin hassusti ettei niitä löydy kotoa.

Sipsejä mikrossa

Hätä ei onneksi ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä tavalliset perunat saa muutettua helposti perunalastuiksi mikrossa.

Perunalastujen tekeminen mikrossa on helppo ja nopea tapa valmistaa herkullisia ja rapeita lastuja. Tässä on ohje, jolla voit valmistaa perunalastut mikrossa:

Tarvikkeet:

  • Perunoita
  • Suolaa (ja muita mausteita makusi mukaan)
  • Oliiviöljyä (valinnainen)
  • Mikronkestävä lautanen
Kuva: Flickr.com

Ohjeet:

Perunan viipalointi:

  • Viipaloi peruna ohuiksi: Leikkaa peruna puoliksi. Viipaloi toinen puolikas mandoliinilla tai veitsellä niin, että viipaleiden paksuus on noin 1,5 – 3 millimetriä. Laita viipaleet välittömästi kylmään veteen. Toista sama toisen perunan puolikkaan ja muiden perunoiden kanssa, jotka aiot valmistaa.

Viipaleiden liottaminen ja huuhtelu:

  • Liota ja huuhtele viipaleet: Huuhtele viipaleet kylmässä vedessä, kunnes vesi pysyy kirkkaana. Jos sinulla on aikaa, anna niiden liota muutama minuutti ennen huuhtelua.

Viipaleiden kuivaaminen:

  • Kuivaa viipaleet: Kuivaa viipaleet kahden puhtaan astiapyyhkeen välissä tai pyöritä ne kuivaksi salaattilingossa.

Viipaleiden maustaminen:

  • Mausta viipaleet: Asettele niin monta viipaletta kuin mahtuu yhteen kerrokseen illallislautaselle, joka on vuorattu muutamalla talouspaperilla. Varmista, etteivät viipaleet kosketa toisiaan, muuten ne tarttuvat yhteen. Halutessasi ripottele päälle suolaa tai muita mausteita. Voit myös sipaista viipaleille oliiviöljyä, jos haluat rikkaamman maun.

Viipaleiden mikrotus:

  • Mikrota viipaleet: Mikrota viipaleita täydellä teholla (100 %) 3 minuuttia. Käännä ne ja mikrota 50 % teholla toiset 3 minuuttia. Poista ne lastut, jotka alkavat olla rapeita ja ruskeita. Jatka jäljellä olevien lastujen kypsentämistä 50 % teholla 1 minuutin välein, kunnes ne ovat kaikki rapeita ja kullanruskeita.

Toista jäljellä olevien erien kanssa:

  • Jatka seuraavilla erillä: Siirrä valmiit lastut kulhoon ja toista mikrotus jäljellä olevien perunaviipaleiden kanssa.

Vinkkejä:

  • Voit kokeilla erilaisia mausteita, kuten paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, juustojauhetta tai yrttejä saadaksesi erilaisia makuja.

Mikrossa valmistetut perunalastut ovat nopea ja terveellisempi vaihtoehto kaupasta ostetuille lastuille, sillä ne eivät sisällä säilöntäaineita tai ylimääräisiä rasvoja.

Jaa vinkki ystävillesi!