Helpot tonnikalapallerot vievät kielen mennessään ja ovat terveellisiä.
Tonnikalaa käytetään sushin valmistuksessa niin raakana kuin kypsennettynäkin. Tavallinen tonnikalatahna sisältää yleensä majoneesia, mutta tässä reseptissä se on korvattu kreikkalaisella jogurtilla.
Resepti sopii siis ihmisille, jotka haluavat nauttia tonnikalamössöstä hieman terveellisempänä versiona.
– Nää on sulle tonnikalan ja sushin rakastajalle Voit tehdä pienemmänkin määrän, kun puolitat nää määrät, Eveliina kertoo TikTokissa.
Ainekset tonnikalapalloihin:
- 2 dl keitettyä ja jäähdytettyä riisiä
- 480 g tonnikalaa
- 3 rkl kreikkalaista jogurttia
- Soijaa
- Srirachaa (määrällä vaikutat tuleeko mietoa vai tulista)
- Suolaa ja mustapippuria
- Seesaminsiemeniä
Ainekset kastikkeeseen:
- Kreikkalaista jogurttia
- Srirachaa
- Suolaa ja mustapippuria
Katso miten pallot valmistetaan oheiselta videolta.