Uunissa paistettu brie on helppo tapa loihtia herkullinen lisuke alkumaljan kylkeen tai osa juustotarjotinta illallisen päätteeksi.

Tässä versiossa briejuusto maustetaan hunajalla ja chilillä, mutta sen voi tarjota myös hyvän marmeladin tai muun mieluisan lisukkeen kanssa.

food dairy product cheese parmigiano reggiano animal source foods animal fat 908832
Kuva: pxhere.com

Paistettua briijuustoa chilin ja hunajan kera

Ainekset

4 henkilölle

  • 1 briejuusto
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl chilihiutaleita

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 185 asteeseen. Leikkaa briejuuston pintaan ruutukuvio ja aseta juusto uuninkestävään vuokaan.
  2. Valuta päälle hunaja ja ripottele chilihiutaleet.
  3. Paista juustoa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes se alkaa sulaa ja saa kullanruskean pinnan.
  4. Tarjoa uunissa paahdetun leivän tai patongin kanssa.

LUE MYÖS: Vanhanajan suosikkijälkkäri on entistä parempaa, kun sen valmistaa mustikasta (Marjastaja.fi)