Luumukastike tuo suolaiseen lihaan pehmeyttä ja sopivaa makeutta.

Kinkun paistoliemeen pohjautuva kastike saa makunsa luumumarmeladista, sinapista ja lämpimistä mausteista, jotka täydentävät joulupöydän kokonaisuuden. Kastike valmistuu helposti samalla, kun kinkku lepää, ja sen makua voi halutessaan pyöristää tilkalla kermaa.

Kinkku 1
Kuva: Herkuttelija.fi

Luumukastike kinkulle

Ainekset

  • 2 dl joulukinkun paistolientä (tai valmista lihalientä)
  • 2 dl vettä
  • 2 – 3 rkl luumumarmeladia ja 2 rkl sinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl rosmariinia ja 0,5 tl mustapippuria
  • Suurustetta

Valmistusohje

  1. Mittaa kattilaan paistoliemi, vesi, marmeladi, sinappi ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
  2. Ripottele joukkoon suurustetta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Tarkista maku.
  3. Voit halutessasi pyöristää makua kermatilkalla.

Vinkkaa resepti ystävällesi!

LUE MYÖS: En keksi jouluisempaa lisuketta riisipuurolle – tätä tarjoillaan meillä varmasti (Marjastaja.fi)