Cannelloni on italialainen pasta, joka täytetään yleensä liha-, juusto- tai kasvisseoksella ja kypsennetään uunissa tomaatti- tai valkokastikkeen kera.
Tässä reseptissä cannellonit täytetään kirsikkatomaateilla ja mini-mozzarellalla, jonka jälkeen ne hautuvat mehevässä jauhelihakastikkeessa.
Lopuksi päälle lisätään juustoa, joka saa uunissa herkullisen kullanruskean pinnan. Reseptistä voi helposti valmistaa myös kasvisversion jättämällä lihan pois kastikkeesta.
Ainekset:
- Cannelloneja
- 300 g mini-mozzarella
- 500 g kirsikkatomaateja
- 400 g sikanautajauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 3 valkosipulinkynttä
- 50 g oliiviöljyä
- 2 oksaa tuoretta basilikaa
- 200 g mozzarellaraastetta
Valmistus:
- Täytä cannellonit videon ohjeen mukaan. Sen jälkeen valmisteta kastike.
- Kuullota sipulit ja porkkana oliiviöljyssä. Lisää jauheliha, murskattu valkosipuli, basilika, suola, pippuri ja tomaatit omassa mehussaan.
- Lisää 200 ml vettä ja hauduta.
- Kaada kastike cannellonien päälle niin, että ne peittyvät kokonaan.
- Peitä foliolla ja laita uuniin 180 asteeseen 30–40 minuutiksi.
- Lisää lopuksi mozzarellajuustoa pinnalle ja paista vielä noin 10 minuuttia.
- Kun juusto on saanut kauniin ruskean värin, ruoka on valmis.
Löydät valmistusohjeet myös oheiselta videolta.