Piparijäätelö neljästä raaka-aineesta on helppo ja herkullinen jouluinen jälkiruoka!

Joulu on jo sen verran lähellä, että nyt voi hyvällä omalla tunnolla nauttia jouluisia herkkuja ja jälkiruokia.

Piparkakku on yksi jouluisimmista asioista, joita tiedän – sen tuoksu, maku ja ulkonäkö luovat kodikkaan tunnelman.

Freshly baked gingerbread Christmas 2004
Kuva: Wikipedia Commons

Tässä kotonavalmistettu piparkakkujäätelöresepti:

Ainekset:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 purkki kondensoitua maitoa (makeutettua)
  • 1 tl piparkakkumaustetta
  • 8-10 piparkakkua

Valmistusohjeet:

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon kondensoitu maito varovasti käännellen.
  3. Lisää piparkakkumauste seokseen ja sekoita tasaiseksi.
  4. Murskaa piparkakut ja kääntele murska varovasti jäätelömassan joukkoon.
  5. Kaada seos vuokaan tai pakastusrasiaan ja tasoita pinta. Voit koristella pinnan piparkakkumurulla.
  6. Pakasta vähintään 5 tuntia tai kunnes jäätelö on jähmettynyt.

Ota jäätelö hieman ennen tarjoilua huoneenlämpöön pehmenemään, jotta se on helpompi kauhoa. Nauti joulun makuisesta piparijäätelöstä!