Savulohitäytteiset kananmunat ovat klassinen ja varma tarjottava juhlapöytään.
Pehmeä täyte, savulohen hienostunut maku ja raikkaat yrtit tekevät näistä pienistä suupaloista sekä näyttäviä että herkullisia.
Valmistus on helppoa ja erilaisia versioita voi tehdä melkeinpä loputtomasti.
Savulohitäytteiset halkaistut kananmunat
Ainekset
(n. 12 puolikasta)
- 6 kananmunaa
- 60–80 g kylmäsavulohta, hienonnettuna
- 2–3 rkl majoneesia
- 1–2 tl Dijon-sinappia tai mietoa sinappia
- 1–2 tl sitruunanmehua
- Suolaa (tarvittaessa) ja mustapippuria
- (Halutessasi) hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
Koristeluun
- Tilliä, ruohosipulia tai kapriksia
Valmistusohjeet
- Keitä munat koviksi (9–10 min kiehumisesta), jäähdytä ja kuori.
- Halkaise munat ja irrota keltuaiset kulhoon.
- Valmista täyte: murskaa keltuaiset. Sekoita joukkoon majoneesi, sinappi ja sitruunamehu.
- Lisää savulohi ja yrtit varovasti käännellen. Mausta pippurilla ja tarkista suola.
- Täytä munanvalkuaiset lusikalla tai pursotinpussilla.
- Viimeistele koristamalla yrteillä tai kapriksilla. Tarjoile kylmänä.
Jaa resepti muille!













