Kuusenkerkkäsuola valmistuu vain kahdesta raaka-aineesta.

Kuusenkerkät ovat keväällä kasvavia nuoria kuusenversoja, jotka tunnetaan raikkaasta, sitrusmaisesta maustaan ja korkeasta C-vitamiinipitoisuudestaan.

Kerkät voi yhdistää karkean merisuolan kanssa, jolloin saat aromaattista kuusenkerkkäsuolaa. S tuo luonnonmukaisen metsäisen säväyksen ruokaan – täydellinen mauste kalaruoille.

50018635646 a7b08ec659 c
Kuva: Flickr.com

Kuusenkerkkäsuola

Ainekset:

  • 1 dl kuivattuja kuusenkerkkiä
  • 2 dl karkeaa merisuolaa

Ohje:

  1. Kuivaa kerkät (esimerkiksi uunissa matalalla lämmöllä tai kuivurissa).
  2. Sekoita suolan kanssa tehosekoittimessa tai morttelissa.
  3. Säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Kokeile: Lihan, kalan tai perunoiden maustamiseen.

Muistathan, että kuusenkerkkiä saa kerätä vain maanomistajan luvalla.