Valmista klassiset hyrskypotut suomalaisista varhaisperunoista.

”Hyrskyttäminen” tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että keitetyt perunat ravistellaan yhdessä voin, suolan, ranskankerman kanssa – jolloin ne saavat makua ja hieman rouhean pinnan.

Hyrskypotut parantavat varhaisperunoiden hienovaraista makua.

Garden potatoes
Kuva: Wikipedia Commons

Isoäidin hyrskypotut varhaisperunoista

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kg kotimaisia varhaisperunoita
  • 1,5 tl suolaa keitinveteen
  • 50 g voita
  • 1 prk (n. 200 g) ranskankermaa
  • ½ tl sormisuolaa valmiiden perunoiden päälle
  • Yksi ruukku tilliä silputtuna
  • Muutama kevätsipulin varsi
  • (Lisäksi voit halutessasi lisätä hieman sitruunankuorta, ruohosipulia tai valkopippuria)

Valmistus:

  1. Pese perunat huolellisesti – älä kuori. Ohut kuori kuuluu asiaan.
  2. Keitä perunat suolatussa vedessä noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Kaada vesi pois.
  3. Lisää kattilaan voi ja ranskankerma, ja laita kansi päälle.
  4. Hyrskytä perunoita: ravistele kattilaa napakasti muutaman kerran, jotta voi ja ranskankerma sekoittuvat ja tarttuvat perunoihin.
  5. Ripottele päälle tilliä ja tarvittaessa vielä hieman sormisuolaa.
  6. Tarjoile heti lämpimänä esimerkiksi grillatun kalan tai sillin kanssa.

Nauti!