
Valmista klassiset hyrskypotut suomalaisista varhaisperunoista.
”Hyrskyttäminen” tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että keitetyt perunat ravistellaan yhdessä voin, suolan, ranskankerman kanssa – jolloin ne saavat makua ja hieman rouhean pinnan.
Hyrskypotut parantavat varhaisperunoiden hienovaraista makua.

Isoäidin hyrskypotut varhaisperunoista
Ainekset (4 annosta)
- 1 kg kotimaisia varhaisperunoita
- 1,5 tl suolaa keitinveteen
- 50 g voita
- 1 prk (n. 200 g) ranskankermaa
- ½ tl sormisuolaa valmiiden perunoiden päälle
- Yksi ruukku tilliä silputtuna
- Muutama kevätsipulin varsi
- (Lisäksi voit halutessasi lisätä hieman sitruunankuorta, ruohosipulia tai valkopippuria)
Valmistus:
- Pese perunat huolellisesti – älä kuori. Ohut kuori kuuluu asiaan.
- Keitä perunat suolatussa vedessä noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä. Kaada vesi pois.
- Lisää kattilaan voi ja ranskankerma, ja laita kansi päälle.
- Hyrskytä perunoita: ravistele kattilaa napakasti muutaman kerran, jotta voi ja ranskankerma sekoittuvat ja tarttuvat perunoihin.
- Ripottele päälle tilliä ja tarvittaessa vielä hieman sormisuolaa.
- Tarjoile heti lämpimänä esimerkiksi grillatun kalan tai sillin kanssa.
Nauti!