Kananmunakastike on vanhanajan klassikko, joka on paikoin päässyt unohtumaan uudelta sukupolvelta.

Kananmunakastike on periaatteessa valkokastiketta, johon lisätään kovaksi keitettyjä silputtuja kananmunia. Voit jättää osan kananmunanpaloista suuremmiksi jos haluat kastikkeeseen enemmän tekstuuria.

Kananmunakastike varhaisperunoille (n. 4 annosta)

Ainekset:

  • 2-3 keitettyä kananmunaa
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl täysmaitoa (tai osa vettä, jos haluat miedomman)
  • ½ tl suolaa
  • Ripaus valkopippuria
  • (tuoretta tilliä tai ruohosipulia – halutessasi)

Valmistusohje:

  1. Keitä kananmunat koviksi (n. 10 minuuttia), kuori ja silppua ne pieneksi.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Älä ruskista.
  3. Kaada maito vähitellen joukkoon koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 5–7 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää silputut kananmunat.
  5. (Halutessasi voit lisätä hienonnettua tilliä tai ruohosipulia.)
  6. Tarjoa heti kuumana keitettyjen varhaisperunoiden kanssa.

Nauti!

LUE MYÖS: Nämä haukinugetit häviävät pannulta hetkessä – rapeita ja sisältä mehukkaita (Kalajutut.fi)