Salamurhaajan pasta nousi suosioon sosiaalisessa mediassa vuonna 2024. Ateria on helppo valmistaa ja sen maun salaisuus piilee valmistustavassa.

Oletko koskaan maistanut pastaa, joka on kypsennetty risottoa muistuttavalla tavalla?

Edullista ja helppoa

Tämä italialainen klassikko valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista, joita saa helposti omasta lähikaupasta. Reseptin annoskohtainen hinta pysyy myös erittäin maltillisena.

Ainekset

  • 800 g passataa (paseerattua tomaattia)
  • 4–5 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g spagettia
  • mustapippuria
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Kaada passatat (paseeratut tomaatit) kattilaan ja anna kiehua hiljakseen 15 minuutin ajan. Kiehauta toisessa kattilassa vesi ja lisää veden joukkoon toisesta kattilasta kaksi desilitraa passataa. 
  2. Kuumenna rautainen paistinpannu tai kasari kuumaksi. Lisää paistinpannulle oliiviöljy, kokonainen chili ja kokonaiset valkosipulinkynnet. Lisää pannulle spagetti. Anna hetki kuumentua ja lisää pannulle vesi-passatalientä muutama kauhallinen. 
  3. Valmista pasta kuin tekisit risottoa eli anna nesteen imeytyä ja lisää sitten seuraava kauhallinen. Lisää vuorotellen paksumpaa passataa ja vesi-passatalientä. Kääntele spagettia välillä, jotta pasta kypsyy tasaisesti.
  4. Kun pasta alkaa olla valmista, poista valkosipulinkynnet ja chili. Lisää lopuksi passataa, käännä liesi täydelle lämmölle mutta älä sekoita. Anna pastan käristyä pannulla noin minuutin verran, niin että pohjalle muodostuu rapeita kohtia. Sekoita, mausta ja tarjoa heti.

Lähde: MTV / Makuja

Resepti on peräisin Mari Moilasen Tölkkiruokaa -kirjasta (WSOY 2024).