Puolukkarahka on herkullinen ja raikas jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti.

Puolukat kannattaa hyödyntää juuri nyt, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillan. Puolukat ovat tavattoman terveellisiä ja lisäksi kohtalaisen edullisiä mikäli niitä ei pääse keräämään itse.

Puolukoista saa myös valmistettua jäätelöä (resepti tämän artikkelin lopussa).

Kuva: Flickr.com

Tässä yksinkertainen puolukkarahkaresepti:

Ainekset:

  • 4 dl maitorahkaa
  • 2 dl vispikermaa
  • 2-3 rkl sokeria tai makeutusaineen mukaan
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl puolukoita (voit käyttää tuoreita tai pakastettuja)
  • 0,5 dl puolukoita koristeeksi
  • 1 rkl hunajaa (valinnainen)

Ohjeet:

  1. Vaahdota kerma: Kaada vispikerma kulhoon ja vatkaa se kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita rahka: Lisää maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri toiseen kulhoon ja sekoita hyvin.
  3. Yhdistä: Lisää vatkattu kerma rahkaseokseen ja sekoita varovasti, jotta vaahto pysyy kuohkeana.
  4. Lisää puolukat: Kääntele puolukat rahka-kermaseoksen joukkoon.
  5. Viimeistely: Annostele rahka tarjoiluastioihin ja koristele puolukoilla ja halutessasi lisää hunajaa makeutukseen.
  6. Tarjoile: Voit nauttia puolukkarahkan heti tai antaa sen tekeytyä jääkaapissa hetken aikaa, jotta maut ehtivät tasaantua.

Tätä reseptiä on helppo muokata oman maun mukaan, voit esimerkiksi käyttää vähemmän sokeria tai vaihtaa maitorahkan kreikkalaiseen jogurttiin, jos haluat pehmeämmän maun.

Katso herkullinen puolukkajäätelöresepti tästä.