Kondensoidusta maidosta ja kermavaahdosta syntyy pehmeä jäätelöpohja, jota voi maustaa mielensä mukaan.

Ilta-Sanomat vinkkasi, että hunajan ja limen yhdistelmästä saa makuelämyksen, jota valmiista jäätelöstä ei löydy.

Kotona valmistettava jäätelö onnistuu vain muutamasta aineksesta – ilman jäätelökonetta ja ilman sekoittelua pakastamisen aikana.

glass honey jar lighting spoon canning 997030 pxhere.com
Kuva: Pxhere.com

Lime-hunajajäätelön ainekset:

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 tlk kondensoitua maitoa (makeutettu)
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 3 limen mehu
  • 2 limen kuoriraaste

Tarjoiluun

  • vadelmia tai muita (sesongin) marjoja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
  2. Kääntele hunaja, limen mehu ja kuoriraaste jäätelöseokseen. Kaada seos suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi.
  3. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoamista. Tarjoa esimerkiksi vadelmien kanssa.

Lähde: IS

LUE MYÖS: Paras vispipuuro syntyy tästä marjasta: pensas kasvaa monilla koti- ja mökkipihoilla (Marjastaja.fi)