
Varhaisperunan hienovarainen maku pääsee ihanasti oikeuksiinsa huippukokin reseptissä.
Ruokakirjailija ja huippukokki Harri Syrjänen jakaa sosiaalisessa mediassa aktiivisesti reseptejä kymmenille tuhansille seuraajilleen.
Harrin resepteissä korostuu usein yksinkertaisuus ja hänen One Pot -keittokirja on tästä mainio esimerkki. Kirja sisältää yli 80 reseptiä, jotka valmistuvat nopeasti – vain 20–30 minuutissa – ilman tiskivuorta.
Pekonilla ja hunajalla maustetut varhaisperunat ovat mainio lisä juhannuspöytään.
– Tässä teille täydellinen resepti, johon voit käyttää ylijääneet varhaisperunat tai keittää kattilallisen tätä varten, muista vain jäähdyttää perunat ennen pellille menoa. Valmista pekonilla tai ilman, jolloin toimii lisukkeena myös esim. kalan ja lihan kanssa, Harri vinkkaa.
Hunajaiset varhaisperunat pekonilla
- 1-2 rkl Nordmel Pehmeä Hunajaa
- 14 kpl keskikokoista varhaisperunaa keitettynä
- 1 pkt pekonia
- 5 oksaa rosmariinia
- 3 valkosipulinkynttä
- 50 g voita
- 30 g parmesania
- 2 kevätsipulia
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Laita pekonit uunipellille ja paahda uunissa noin 5 min, pekonit saavat jäädä hieman pehmeiksi, pekoni ottii lisää väriä ja rapeutta myöhemmin uunissa.
- Silppua valkosipulit. Lisää kattilaan hunaja, valkosipuli, rosmariini, voi sekä mausta suolalla ja mustapippurilla. Revi tai leikkaa pekoni sekaan. Kiehauta noin 5 min.
- Laita keitetyt varhaisperunat pellille ja litistä litteäksi. Ota voi-hunajaseoksesta rosmariinin oksat pois.
- Levitä voi-hunajaseosta perunoiden päälle. Raasta parmesania päälle ja paahda 200 asteisessa uunissa n. 15 min.
- Leikkaa kevätsipuli puolirenkaiksi ja ripottele päälle.
Katso alta video, jossa Harri valmistaa herkkuannoksen.