Nopea ja kirpeä kesäsalaatti, joka sopii kaikenlaisen grilliruoan kanssa.

Ruotsalainen huippukokki Tareq Taylor näyttää, miten hän valmistaa herkullisen tomaattisalaatin. Reseptissä ei vaadita monimutkaista kikkailua – sen sijaan klassiset ja raikkaat maut pääsevät valokeilaan.

– Valmistan salaatin juuri ennen tarjoilua, jotta lehdet eivät menetä raikkauttaan, Tareq paljastaa.

Raikas tomaattisalaatti mintulla

(4 annosta)

  • 400 g tomaatteja, mielellään eri värisiä ja kokoisia
  • 2 kevätsipulia
  • 1 dl tuoreita mintunlehtiä
  • 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
  • ½ sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl sormisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje:

  1. Leikkaa tomaatit karkeiksi paloiksi tai puolikkaiksi. Viipaloi kevätsipuli vinottain. Hienonna persilja ja minttu.
  2. Laita tomaatit, sipuli ja yrtit tarjoiluastiaan tai salaattikulhoon ja sekoita kevyesti.
  3. Purista puolikkaan sitruunan mehu salaatin päälle.
  4. Valuta oliiviöljy salaatin päälle, viimeistele ripauksella suolaa ja mustapippuria. Tarjoa heti.

Helppoa, raikasta ja herkullista – jaa resepti ystävillesi.

Lähde: Aftonbladet