
Nopea ja kirpeä kesäsalaatti, joka sopii kaikenlaisen grilliruoan kanssa.
Ruotsalainen huippukokki Tareq Taylor näyttää, miten hän valmistaa herkullisen tomaattisalaatin. Reseptissä ei vaadita monimutkaista kikkailua – sen sijaan klassiset ja raikkaat maut pääsevät valokeilaan.
– Valmistan salaatin juuri ennen tarjoilua, jotta lehdet eivät menetä raikkauttaan, Tareq paljastaa.
Raikas tomaattisalaatti mintulla
(4 annosta)
- 400 g tomaatteja, mielellään eri värisiä ja kokoisia
- 2 kevätsipulia
- 1 dl tuoreita mintunlehtiä
- 1 dl tuoretta lehtipersiljaa
- ½ sitruunan mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl sormisuolaa
- Mustapippuria
Valmistusohje:
- Leikkaa tomaatit karkeiksi paloiksi tai puolikkaiksi. Viipaloi kevätsipuli vinottain. Hienonna persilja ja minttu.
- Laita tomaatit, sipuli ja yrtit tarjoiluastiaan tai salaattikulhoon ja sekoita kevyesti.
- Purista puolikkaan sitruunan mehu salaatin päälle.
- Valuta oliiviöljy salaatin päälle, viimeistele ripauksella suolaa ja mustapippuria. Tarjoa heti.
Helppoa, raikasta ja herkullista – jaa resepti ystävillesi.
Lähde: Aftonbladet