Parhaan salaatin salaisuus on hyvä vinegretti.

Suomen MasterChef -kilpailun voittaja Samuli Sepponen nostaa kotimaiset kasvikset uudelle tasolle itsetehdyllä vinegrettellä.

Kokeile Samulin reseptiä, joka nähtiin Kauppapuutarhaliiton tiedotteessa.

– Italialaisen perinteen mukaan salaattia sekoitetaan 40 kertaa, jotta vinegretti tarttuu salaatinlehtiin tasaisesti, Samuli Sepponen vinkkaa.

lianapressfile 1756465076567
Kuva: kauppapuutarhaliitto ry

Samulin helppo vinegretti salaatille

Vinegrettin valmistaminen on helppoa ja se sopii oikeastaan minkä tahansa kasviksen tai juureksen kaveriksi. Vinegrettiä voi valmistaa kerralla huoletta suuremman satsin – kastiketta voi säilyttää useamman viikon jääkaapissa ja käyttöönotettaessa se pitää vain sekoittaa uudelleen.

Vinegretin perusohje on helppo:

  • 3 rkl hyvää öljyä
  • 1 rkl etikkaa (esim. valkoviini/balsamietikkaa tai sherryviinietikkaa)
  • 1,5 tl sokeria
  • 0,5 – 1 tl suolaa

Sekoita tai ravista, kunnes kastike on emulgoitunut eli ainekset ovat sekoittuneet keskenään. Sekoittamisen jälkeen vinegretti lisätään kulhon pohjalle ja salaatti ladotaan päälle. Tämän jälkeen sekoitetaan huolellisesti.

Reseptiä voi muuttaa helposti tuoreilla yrteillä, sitruunalla, inkiväärillä, sinapilla jne.

Lähde: kauppapuutarhaliitto ry

LUE MYÖS: Kaunis kukka, herkullinen marja ja runsas sato – tämä pensas tulisi löytyä kaikilta pihoilta (Marjastaja.fi)