Hölskypotut kuuluvat kesäperunoiden aateliin. Tarvitset vain varhaisperunaa, ranskankermaa sekä muutaman höysteen ja pääset aloittamaan.

Hölskypotut nähtiin myös Huomenta Suomessa, kun Anu Heinarin valmistamina kesäkuussa 2024.

Kisaevääksi tai juhannuspöytään

Jos katsot jalkapallon EM-otteluita, niin kisaeväitä valmistaessa voit tsekata myös ajankohtaisimmat futis uutiset nopeasti ja helposti.

Ja sitten asiaan… Hölskyperunat eivät vaadi monimutkaisia raaka-aineita – löydät alta kaiken tarvittavan.

Ainekset

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 50 g voita
  • ½ ruukkua ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 (1 dl) ruukku tilliä hienonnettuna
  • 3 kevät- tai kesäsipulia varsineen
  • 1 prk (120-150 g) smetanaa tai ranskankermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Hyrskypotut eli hölskypotut valmistuvat näin:

  1. Keitä varhaisperunat suolavedessä kypsiksi. Voit valmistaa perunat myös tällä keittiömestari Pekka Terävän suosittelemalla ohjeella, jolloin perunat keitetään al dente -kypsyisiksi ja annetaan hautua voissa kypsiksi.
  2. Kaada perunoiden keitinvesi pois ja sekoita voi perunoiden joukkon. Lisää smetana, hienonnettu kevät- tai kesäsipuli, hienonnettu tilli sekä hienonnettu ruohosipuli. 
  3. Lisää joukkoon vielä smetana ja rouhaise päälle hieman suolaa sekä mustapippuria.
  4. Laita kattilan päälle kansi ja ravista voimakkaasti, kunnes ainekset ovat sekoittuneet – siis hölskytä eli hyrskytä pottuja! 
  5. Tarjoile hyrskypotut grilliruokien tai vaikka savukalan kaverina.

Lähde: Makuja.fi